Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
BeeGrasshopperFly

 
 
 
View all 5 photos...


Ye tuan2 & puan2 sekalian, kita masih berada di semak PD, tapi bukan yang semak morning glory minggu lepas. Kita cari kat semak lain2, ini bug mempunyai mata lalat, abdomen belang2 lebah & kateh(hind leg) belalang. Dengan resmi nya, layman menamakan BeeGrasshopperFly. Oleh kerana perkataan Fly dok belakang, maka ianya adalah kumpulan Lalat. Gong...gong..
Quote:
Pemancing Ikan - Memang macam ni lah jadinya kalau nak berdiet tapi yg sedang berdiet tu x sedar... Jadi distorted shape tanpa disedari. Oleh itu, sesiapa berkenaan, hentikan lah....!
baning -
<< jeff >> - Ada org lain jelas lagi...
naqib najib - Bukan nama lebah ni uols... Ini nama lalat...
Halamanku - Kedekut punya cikgu, setengah je... Actually iols perasan the leg tu dari gambar yg pernah uols tunjuk kat Halamanku tu.. Cuba bagi link dia ni balik, kita compare...(Fenin nak cari tajuk2 uols tu) Fokus kat compound eyes tu kureng sikit, nanti murid2 buka je, tengok lalat, terus x minat, kan rugi... Bagi the beelike part tu or the grasshopperlike part, interesting sikit..
mummy jam - Lawa? Hmm...u r seeing outside the box..


Sunday, 10-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Seeing Double Hopper!

 
 
 
View all 6 photos...


Ok lah hari dah gelap tu pun, besok nak habis kursus dah, xde peluang lagi nak snap PD bugs. Mata pun dah start seeing double. So goodbye lah Morning Glory bugs.. Maybe next near future jumpa lagi... Mesti ada lagi kursus pastu kena dok sini lagi jugak. Huhuhu
Quote:
Pemancing Ikan - Lepas ni hopper ni beribu2 lemon lah gamaknya.... eeew, patut halau tadi...
1691 - Tq5.. Banyak sangat pujian tu... Buat masa sekarang iols rasa masih belum habis meneroka rupa macro. In future x tau lah kan. The world of macro is really surprising... Lets wonder together2! Salam..
Iezah Azizam - Ye ke.... hehehe ingat mata dah nampak double...
Ouled Kenitra - Gaponyo kato laaa... Malah nok baso lah eh panjey panjey, tapi gak tahulah pasal hari mok mok neh...
Halamanku - Banyak ada kat morning glory sini. Kat garden iols jarang2 ditemui. Uols ni memang, suka membeza2kan bugs... Huhuhu... first impression memang iols rasa hopper nih cantik lah, kepak jarang mcm kelambu & then pattern pun mcm lace..
baning - Ada one yg corak mcm ni tp lagi nicer, nanti jgn lupa tengok!


Saturday, 9-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Semut Jaga Telur PD

 
 
 
View all 5 photos...


Semut yang jaga telor ni pun pernah keluar kat Layman's garden. Yang ini elok pulak dia muat2 snugly dalam daun yang tergulung kena belit batang morning glory. x paham betul kan, mana rakyat semut ni, x kan lah sorang2 kena jaga telur,,,
Quote:
Mohd Azhari Azizan - Nasib baik semut kan.. hujan pun x basah ni... Musuh pun x notice, errr tapi cameraman nampak! Suka sebenarnya theyols tu bila cikgu suruh. Dalam hati memang ada keinginan nak buat semua permainan budak, malu je, bila cikgu suruh apa lagi.... hooo somm la sekuat2nya.. hehehe
Pemancing Ikan - uols suka makan ais krim ye..... Mesti uols suka koneto nih... Tapi itu kacang butir la uols bukan ais krim. Huhuhu
Cikgu boleh baca apa kehendak belia tu sebenarnya.. hahaha
Mohd Azhari Azizan - Global warming ni kan... Ye le.. lepas tu baru perasan ada perkataan 'Telefon' hehehe..
Yusuf Arifianshah - Bukan main2 lagi ni, bug takut lihat orang huhuhu...
aku aMin - Alaaa uols... seganla..., semuanya atas keupayaan kamera auto ni je,,,
Halamanku - Sudah tentu lah Sir David yang bagi tau uols tu kan... bukan ke? Hehehe. Precious ke nih, haritu sudah jumpa kat garden iols, uols pun ada jumpa dia kan, rasa bersepah2 pulak Queen ant nih...
*Memang lah dah lama nak main ooo somm tapi, tiada geng je... hehhe bila dapat peluang ni kan, terus lah buat dengan sepuas hati.. Ye..le.. hehehe bila staff ooo somm tu kan, biarkan....
baning - So said Sir Halamanku.. hehehe


Friday, 8-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kabbo Hitam & Copper

 
 
 
View all 6 photos...


Yang these types pun ada kat sini... iols ingat ini house bugs, sebab selalu bugs yang masuk rumah tu rupa macam ni lah. Selalunya hitam...
Quote:
Pemancing Ikan - Memang... next pergi dah xde. Huhuhu dah kena ambil pengumpul copper...
*uols ni kan, nak bagi bunga tapi kupit...
MiraJohar - Banyak lagi warna kalau uols nak lihat... segala yg ada kat pelangi tu ada kat kumbang..
naqib najib - Gold? Copper tu..


Thursday, 7-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Telor Empat Segi

 
 
 
View all 6 photos...


This is another penghuni yang uols boleh jumpa kat semak ni. Tak tau lah telur sapa yang rajin menyusun straight begini. Mesti bugnya seekor yang pembersih kan, yang rajin atau tidak pun yang teliti dalam hidup. Hehehe. x lah empat segi sangat telor ni, tapi not like usual telor yang oval or rounded sikit. Yang ni panadol like!
Quote:
Pemancing Ikan - Nak panggil telor cylindrical pulak ilmiah sangat, kita namakan telor kapsul ok gak noo.. Cikgu tu budak mentah camtu camno nak ajar weols yang sudah lama makan garam... Ishkkk3 main2 pok amai2 belalang kupu2 lagi lah weols stress!
Halamanku - No no no of course not telor kessing stingko yang iols sangat kenal warna brownish... yg iols selalu tunjuk dulu2 tu masa mereka bahagia kat Layman's Garden ngan kaum keluarga tu... x kuasa lagi lah nak bawa telor2 liar balik buat masa sekarang...Huhuhu.. Ye le yg pegang mike tu cikgu.. Macam mana nak trust kan... First impression pun dah x confident... Huhuhu...
SBA - Tengok telor dah geli? Bagaimana pula nengok tuan telor,,,,
<< jeff >> - Delima putih gini harus lah masam....
baning - Lah, uols nampak cam Delima En. Jeff ke..... ishkkk3


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net