Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Saturday, 16-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Symmetry III

 
 
 
View all 5 photos...

Ni pun salah satu cabaran menebas. Mana senang nak jumpa yang terkial2 melekat kat spider web begini. iols pun sempat lah lari masuk rumah ambil kamera. & Lamanya dah x snap butterfly kuning yang ni...
Quote:
Pemancing Ikan - Royal? Rumah iols dekat Royel Department Store!
alamak - Alamak, x delete lah, manalah tau ada yg berminat. Lagi pun bukan banyak pengkomen pun kat sini
Halamanku - J ke pulak weekend displays nih. Selalu nya iols letak yg not so interesting ones on weekends... Zaman dulu2 masa dekad lepas kot dah pergi butterfly farm.... Sekarang x sure lagu mana ropa dah!


Friday, 15-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Butterfly Biru & Hitam & Bulat2

 
 
 
View all 6 photos...


Still x puas hati kan, x perfect sangat cara buka kepak butterfly ini... Tapi iols admitlah ini one of the nicest color butterflies iol dapat snap corak kepak.. As long as ada biru tu, cantik lah..
Quote:
Pemancing Ikan - Betul ke yang uols snap tu anak dia... iols x kenal mana satu anak dia..
Halamanku - Asal biru je iols akan nampak cantik, hehehe... This butterfly ada singgah lama sedikit kat lantana yang iols tebas tu. Agaknya dia boleh sense, there will be no more lantana, so dia mari to finish off the honey... Cuma it was about dark, and am not in the good situation. Huhuhu rugi...
Pemancing Ikan - Uuuikk cepatnya dah menetas.. Hehehe.. OoooOoo x mau kalah ye.. Nanti iols cari butterfly sebesar pinggan nasi lak....


Thursday, 14-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Cabaran Menebas

 
 
 
View all 8 photos...



Malas atau berat tulang nak menebas garden sebab ni lah, ada saja binatang datang menyerah diri. Terpaksa letakkan semua tools down, lari pergi capai kamera dan buat shooting... x kah mengacau tu... Lagi satu, duri serba serbi ada bersedia je nak cucuk jari...
Quote:
Pemancing Ikan - Memang lah rama2 ni so far is the most colorful one iols pernah snap. Akupunture & bekam kat nature iols ni kureng lah sikit. Ngeriii....
JEHAN NAJIB - Yg atas tu bukan binatang. Tungau tu binatang kan...
syuhaiza - Gardening ni adalah satu pekerjaan yang mengerikan... uhuhuhu
Halamanku - Kehkehkeh x kan uols x tahu bercucuk tanam ni sangat menggerunkan... Banyak malang boleh ditimpa semasa gardening. Iols tengah menebas lantana yg hutan tu lah semasa kena cucuk tu. Tu lah iols rasa lantana uols tu hutan punya, banyak buah. Yg jenis ni x boleh biar ni, nanti jadi anak kayu, susah nanti grasscutter. Hehehe sempat sempat tapi kurang memuaskan....
baning - Betul tu, tapi sayang this lantana is a must tebas pokok...
badangperkasa - Alaa.. sama lah kan, uols sambil mengembara, sambil mengambil gambar... Hmmm dah lama iols x mengembara...


Wednesday, 13-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Nyamuk Hutan PD

 
 
 
View all 6 photos...


iols udah merayap2 tah he hutan simpan mana dah ni, bugs pun sudah berkurangan, tinggal si nyamuk hutan yang x berapa bahaya ni, x gigit orang pun. So, let us go back home lah... Tomorrow back to the Garden....
Quote:
Halamanku - Tau...tau.. nyamuk betina je yg ganas penghisap darah, nyamuk jantan makan pokok kayu... tapi, ini spp lain yang jantan betina both x makan darah,,,,, kot...hehehehehe.. kesimpulan nya iols memang x tahu menahu ini nyamuk ke apa...
*Haritu masa balik sekejap dari PD sebelum pergi balik, tu pergi menebas garden iols kejap, Then pi PD for the last season( x sure if ever kena gi balik). Anyway selepas ni, back to the garden...
*Cikgu ni kan,,,, haruslah cameraman yang akan jadi mangsa seperti bekas presiden hahaha.. uols ni, masa weols main tu x terpikir langsung akan jadi situasi bekas presiden...
syuhaizadrase - Oh tak...tak.... kat Layman,s garden pun pernah di tunjuk secara exclusive dulu....
http://gardenlayman.fotopages.com/?entry=1648280
Pemancing Ikan - Oh no... iols x kawan ngan dia, tapi iols salah guna theyols je... Snap2 & expose huhuhu
baning - Bukan kah semua nyamuk begitu?


Tuesday, 12-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pokok Semak PD

 
 
 
View all 5 photos...


Keluar dari semak Morning Glory tadi, hanyut pulak ke semak lain. Ada pokok xde daun tumbuh kat pangkal pokok biasa yang berdaun. And bunga kecik pokok x pernah kenal...
Quote:
Pemancing Ikan - Konsep garden uols.... harus ada bunga & pokok... jgn keluar gambar portrait orang dah. Nanti baru terkejut betul semua ahli persatuan garderner...
Halamanku - Harus lah uols ni x baca caption entri & my 2 lines description... Masih di PD uols...masih di PD & i didnt korek the fern tu bawa balik... Kureng minat greeneries...


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net