Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 21-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bug Merak Putih

 
 
 
View all 5 photos...


Bug kategori manalah ni ye yang berjalan kesana kesini atas dahan limau nipis iols ni... Gaya seperti burung merak dengan ekor kembangnya, tapi kaki enam. Dia hop ketanah selepas sessi penggambaran.. iols tidak pasti samada beliau hop sebab masih anak yang belum tumbuh sayap atau, dia hop sebab dia adalah hopper... huhuhu
Quote:
Pemancing Ikan - uols ni kan, nampak makanan je... Hehehe iols tau which food tu, weols panggil magley ke.. or is it gulaley... lupa dah..
badungcamp - Huhuhu ye le.. mcm gabus tempe uols... BTW welcome back...
MaDiHaA - Huhuhu welcome back to uols tu... sama lama ngan En. Badung x datang sini... Betul lah mealy bug ni, and betul la, mealy suka pokok limau kan....
FeruzAhmad - Hehehe bantal kekabu ke bantal kapas... Tapi bug ni kalu kita penyek, dia x mcm kapas..
eone - Hmm x susah... mereka ada dimana2 sebenarnya.. kuang... kuang... kuang...



Wednesday, 20-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Backyard Animals

 
 
 
View all 5 photos...


Forget lah menebas for a while, ada sarang burung ke atas pokok nih... Tapi macam sarang x siap. Agaknya terperanjat tengok garderner datang. And this green bug haritu masuk siri Astro, bug yang tahan suhu sejuk below beku sebab darahnya hijau...
Quote:
Pemancing Ikan - Ishkk3 uols ni... tapi weols pun dulu2 tangkap burung ciak tu pi sembelih & goreng. Sentiasa lapar hidup zaman dulu, maklum lah hidup dalam keadaan dhaif...hehehe.. Bug tu camolflage kira jadi lah tu... hampir2 pekat dah...
baning - Burung cuak sebab garderner datang ngan sickle kot..... hehehehe.
syuhaiza - Sapa.. sapa.. sarang ke bug... hehehe saja je buat blurr..
:<< jeff >> - Hmmm.. uols nampak bug semua kaki enam ye...


Tuesday, 19-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak Bugs Ramai2

Wait... wait.. Dont tebas yet
 
 
View all 6 photos...


Baru saja hendak hayun sadap(sickle), tergendala kerana ternampak sekumpulan makhluk kat belakang daun lalang(mcm daun serai je kan). Wait first, dont tebas yet... Get the camera & rupa2nya, ada sekumpulan babies baru keluar dari telor. Huhuhu.. Gangguan menebas..
Quote:
baning - Harus ke bagi santuari lagi......
Pemancing Ikan - x lah terus tebas tapi lama2 sikit tu, tebas jugak... Kalau di ikutkan, memang ada belas kat theyols tapi, tapi belas kat pokok2 bunga ada jugak!
mummy jam - Huhuhuhuh belum habis2 lagi tebasnya..... & x dpt dikenalpasti bug apa nya...
iezah azizam - Habitat lain banyak lagi uols kat Mesia nih... Jgn lah datang Layman's Garden... Letih iols tau





Monday, 18-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Tebas Anak Kayu

Harus menebas x?
Dah jadi anak kayu...
 
View all 5 photos...


Tebas menebas masih lagi lah backyard ni, lihat sajalah anak kayu ini, kalau dibiarkan harus akan menjadi hutan simpan. Kan dah cakap, nak menebas banyak halangan. Yang dok mengintai dari anak kayu ni apa dia? Bukan salah satu halangan ke....
Quote:
Pemancing Ikan - Oh... kalau nak arahkan bugs buat kerja menebas, dah taraf raja Sulaiman dah tu... Kalau boleh memang lama dah arahkan... Kira bug berjalur ni sama lawa ngan rama2 lah kan...
iezah azizam - Tebas ke...? Zoo ke...? Dah janji ngan Halamanku lah nak gi taman okid... huhuhu
Halamanku - Cantas ke...? Mana boleh, nanti anak kayu lagi conquer garden... Hehehehe x terfikir lah serupa circus tent, memang lah this one jinak sikit sampai boleh lah snap seluruh pattern tapi saja x tunjuk lagi... huhuuh. Missed lah chance gi zoo, ada hal lagi mustahak hehehe...
naqib najib - Hahahaha memang x habis, jap gi amek kamera, jap amek ... Sampai laa x sudah! Tah apa ke nama malas lak nak google..
baning - Santuari se KL...ke? Yg x tebas ni pun dah cukup riang dah theyols. Nak santuari pi lah kat mana2 hutan simpan kat Mesia kan banyak lagi...




Sunday, 17-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Sunset Backyard

 
 
 
View all 6 photos...


Belalang diatas itu lah culpritnya sehinggakan banyak betul pokok2 yang jadi berlubang2 seperti dedaun diatas... Eh eh eh.. Yg kepak tu pulak, x berapa betul lagi setting nya, ada warna oren tu, iols rasa belalang ni baru lepas bersalin kulit. x reti lagi nak bersalin kulit dengan sempurna.
*
Ada sunset bulat cantik pulak belakang rumah. Lihatlah orang lain masih sesak dalam trafik jam, iols sudah pun berada kat backyard, kesian theyols kan. Tapi iols pun bukan boleh aktif sangat menebas weekdays, cuma boleh sapu2 sikit daun2 berguguran, dah pun nak magrib.
Quote:
Mohd Azhari Azizan - Ha ah tapi bukan belalang sahaja yang menguji, banyak lagi binatang2 lain yang turut serta...
Pemancing Ikan - x habis lah belalang wei, tapi cacat rupa paras garden iols yang nyaman. Huhuhu. Sunset iols mana boleh lawan uols punya sunset yang penuh ngan sawah padi serta dengan burung bangau bagai.. Huhuhu sekali lagi..
watie - Salam. iols lak yang segan kena cop sebagai otai... huhuhu. iols bukan otai. Bunya mcm tajuk buku lah lak...
<< jeff >> - En jef... kalau kita nampak dedaun sudah cacat sebegini tu kan, celik sikit saja mata sudah boleh nampak segala jenis hopper sudah bertapak... Yang ini lagi lah, warna kepak oren, lagi obvious....
Halamanku - Jenguk pagar belakang memang lah highway tu, then kalau musim2 perayaan nanti akan iols display betapa jem nya kereta2 balik kampung... Sun sekarang kan kat Northern Hemisphere, so sun berada kat highway ni, else, dia xde.. Betul lah bila jerebu, sunset jadi bulat2... Yg ni pun sikit2 jerebu dah seminggu x hujan. Hehehe incredible grasshopper!



[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net