Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 26-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Semut Hurung Bunga Helikonia..

 
 
 
View all 6 photos...


Hairan lah kan kenapa semut hurung bunga helikonia ni ramai-ramai. Tapi uols tentu pikir, semut memang suka hurung apa-apa benda pun ramai-ramai. Hehehe iols pun pikir begitu.. Mari kita tengok apa yang mereka hurung itu... Air manis agaknya...
Quote:
Pemancing Ikan - Setuju.... iols bukan percaya sangat dengan teori/hypothesis theyols tu bahawasanya gula menyebabkan segala penyakit....
Halamanku - Silih berganti ke... kalau semut tu, iols x pernah pulak nak sub-kategori kan, nanti nak check-out... Hitam ke, light brown ke, kecik ke sedang ke....
iezah azizam - Mesti manisan helikonia ni yang melimpah ruah keluar... Kerengge tu golongan semut juga tu... Rupa surpa... Tapi yang ni saiz semut buah rambutan!
baning - Semut rajin cari gula je, macam mana dah boleh di cop sebagai rajin!



Monday, 25-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bug Kura2-Like

 
 
 
View all 6 photos...


Ok.. lets stop dreaming & be back to reality garden. Menebas backyard pun x habis lagi, iols ada 2 pohon nenas. Rasa2 nak buanglah daun2 yang tua kat bawah2 tu, tapi adeh lah, tercucuk duri... berdarah2 pulak. Baik x payah maintenance lah, lagi baik snap bug kura2 like kat daun nenas
Quote:
Pemancing Ikan - Dah tua sangat agaknya bug ni sehingga serupa ketuaan kura2... Boleh makan ke nenas berdaun x berduri, bukan pokok hiasan? Dah google tadi, tapi x pernah tengok pokok in real life. Alaaa..... lagu Saloma tu untuk housewives, bukan untuk garderners......
iezah azizam - Cantik ke bug.... x pi pun, biasalah kalau plan2 cam tu lah... Besok2 lah....
<< jeff >> - Asal tahu topik yang dibincangkan dah lah... x yah komen kritikal sangat
naqib najib - Nama mereka telah direka oleh Layman, dengan meniru nama2 yang telah direka dan sedia ada. Sekian.
Halamanku - Tak take note pulak bila start tanam sebab tiada niat nak menunggu hasil pun. Rasanya memang dah lama mereka tumbuh. Kes naya jugak nenas ni sebab ditanam tempat teduh.Tapi ibu dia sebenarnya hasil yang pernah ditanam di backyard jugak.Tanam 2 pokok, satu sudah kena kebas ngan tupai, satu lagi sempatlah rasa. Dont really fancy nenas. Bug ni laju jalan... Nasib baik sempat snap...


Sunday, 24-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Dream Layman's Garden

 
 
 



Idaman garderners berbeza2, maybe a little similarities, semua mahukan pokok2 bunga semua sihat sejahtera. Idaman iols actually adalah a garden full of blooming flowering plants. Contohnya macam yang iols snap kat nurseri Sg. Buloh ini lah... So very the blooming... huhuhu. Mesti idea Siam ni...
Quote:
Pemancing Ikan - Alaaa.. nak rehat juga ke pokok bunga.... Macam ni gilir2 la, this month yang ni next month yang sana... Baru lah x putus kan... Bank punya konsep pula asik bunga dulu, akhir2 baru pokok, mana tahan....
Iezah Azizam - Sama meriah kalau makan ramai2... Tq, ingat nak try lah mlm ni..
watie>>> - Apa lagi... Dapatkan segera dari mana2 nurseri tapi harga x jamin. Gerenti harga 5-6 polibeg biasa.
<< jeff >> - Pokok hidup tau... tulen tau...
Halamanku - Dah lama theyols menyeru supaya membeli, kuasa keupayaan je xde... Tapi, bunga kertas yang ni mesti mahal gila ni, x tanya pun hari tu berapa harga... maybe next time iols tanya. iols ni garderner yang suka beli anak pokok je, then bela sampai bunga. Beli yang auto tu x challenging la kan... (Sour grape punya ayat)
baning - Rajin seperti semut ka..... hehehe
yt - Belah2 Hospital dalam2 tu lah... Yg belah2 Jln Subang ni, mahal sikit x.....


Saturday, 23-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Katak Puru

 
 
 
View all 4 photos...


Lets get some pasu for new plants yang baru beli kat nurseri Sg. Buloh, shall we... How about this one? But then, wait again... See carefully whats inside befor uols gaul2 the tanah in the pasu tu... Huhuhu... ada kata puru.... Tapi jangan lah bimbang, katak sendiri pun akan lari dari uols...
Quote:
Pemancing Ikan - x jumpa theyols lagi bagus lah kan... Menggeli betul... Buruk kan memang menggelikan. Huhuhu iols dari dulu memang rumah atas tanah, bukan jumpa bawah rumah, dalam rumah pun theyols masuk... Orang dulu buat tiang kaki rumah sebab x nak kena banjir, orang sekarang x belajar dari sejarah. Yg buat tiang double storey tu sah dah xde hal nak buat dengan duit... terus buat tiang!
Saya aMin - Katak puru ni mana suka lompat, dia merangkak/merayap je... Patut lah adik2 sekarang merayap pandai buku....
Halamanku - x lah lama mana pun uols ketinggalan, kerja kat ofis harus lagi banyak ketinggalan. Nasib anak2 bugs tu entah lah, habis dah iols tebas lalang kat backyard...huhuhu. Sarang burung tu xjadi, x nampak pun gagak ke apa ke sampai sekarang tah siapa empunya,,, Ruud tu kan....memang menyeksa diri sendiri dengan pelbagai cara! Hahaha. Bug Einstein semakin membesar, got to do something drastic. Haritu gi KLCC x perasan rain lily putih banyak ditanam depan. Bila bunga, cantik..putih3... Pink punya pun, mcm tulip juga tu... Hahaha memang banyak kan, nyamuk kat garden iols sehingga sihat gemok katak puru...kikiki...
baning - The one animal iols love to sepak is the frog, nasib lah tuan puteri ke hapa... Hehehe.. jahat iols!


Friday, 22-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Benih Rain Lily

 
 
 
View all 5 photos...


Kalau nak jadi a garderner yang menebas weekend saja & menjirus/membaja sekali sekala, disyorkan menanam bunga rain lily. Tiba masa dia akan berbunga & dalam x sedar berbuah & membiak. Yang ini sudah bercambah atas emaknya...
Quote:
mummy jam - x kan lah nak duduk atas emak sampai lama2... mau mak pun rebah...
syuhaiza - Haaa apa lagi.. x nak ke tanam kat laman sendiri....
baning - Tq tq ... apa yang cantik.. buah tu ke?
Pemancing Ikan - Betul lah benda yang miang2 ni kan suka, menyusahkan orang lain... hisshh... Apa kata kita jentik kan saja dia jauh2.... Alaaa .. uols xde kat KL ke, kalau x boleh bertemu mata, uols 2 orang sama lah, very soft spoken...
naqib najib - Perkataan maleh2 ni x sedap dengar sikit... Pa kata kita sebut 'org bz' huhuhu..
alamak - Hi En.. kalau nak bisness bagi nama sedap2 sikit, barulah 'ong' bisness, kalau contact address terperanjat camni, customer pun mau lari oo...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net