Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 5-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Spider On Helikonia

Spider pun minat heliconia
Tapi kena berdepan dengan semut
Lari naik atas
View all 6 photos...


iols ingat spider pun minat nak hurung helikonia seperti semut dan bug semalam, rupa2nya spider makan some bug yang semut suka guard tu... Terpaksa si spider berdepan juga lah ini dengan semut. Maybe gambar atas tu, Sang Spider sedang bagi 3 alasan kepada Semut kenapa beliau pun nak hurung Helikonia juga.. hehehe
Quote:
Pemancing Ikan - Wah.... bestnya... rasa nak gak masuk hutan cari spider besar itu...
Yati - Hehehe... selalu kan kalau nak alasan kena bagi 3...
baning - Oh memang cekap... sebab itu namanya Jumping Spider... melompat terkam mangsa. Selalu spider yang ni makan semut, agaknya bug yg ni lagi sedap... Rama2 uols tu tipu semut bukannya kawan...
Halamanku - Bug itu lembik je, rupa je keras. iols rasa mealy bug yang belum tumbuh bulu2 putih tu... Mana ada spider nak minum juice manisan. Pasti nak suck the darah bug tu kuang kuang kuang... hehehe ... Sir David tu memang exagerate agaknya, sehinggakan iols pun terpedaya, terikut2....
badungcamp - Alasan x munasabah pulak ke.... Walaubagaimana pun, semut kenalah terima...
<< jeff >> - Tabik balas...
littlestars -
kak hai - Sila sila..





Thursday, 4-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kumbang On Helikonia

 
 
 
View all 5 photos...


x sangka this type pun suka heliconia orange color ni, ingat kan bugs semut je yang hurung helikonia. Must be lah this heliconia did produce some honey. Tapi looks difficult je theyols nak enter tempat honey stored. Huhuhu
Quote:
iezah azizam - Tang mana lah pulok mcm lalat, sikit punya handsome tu....
Halamanku - Tu la, pelik kan... baru ni tengok mereka cari makan kat helikonia. Maybe lah semua bunga2 turnera iols pun dah hampir pupus, helikonia pulak sedang membiak.... Jadi lah... Rupa2ya these people bawa balik ke sarang juga segala pollen yang berkumpul kat lengan mereka tu kan... Ingat saja-saja melekat!
syuhaiza - Laa.. tersenget2 ke kepala uols cari bee ni... ingatkan dah clear sayap tu, kaki tu & antenna dia tu..
ieda - Salam.. takut ke.. Jgn bimbang, mereka x kacau kita kalau kita x kacau mereka.


Wednesday, 3-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Catterpillar Hijau Double

 
 
 
View all 6 photos...


Double as seen with bare eyes, ie x belek2 kat dalam lagi or under2. Harus ada sebaldi lagi ulat bulu agaknya, bukan double ulat2 bulu ini kat pokok iols ni.. Apakah makna semuanya ini? Tolong lah someone nyatakan. Mengapa, Kenapa...! (Ala-ala pertuturan anak wayang).
Quote:
Pemancing Ikan - Hai... iols nampak mereka berebut makanan... xde love love punya! Ala berbulu gak ke mata, bulu catterpillar ni pendek je tu.....
madamct aka sitione - Triple.. err sebaldi?! ok?
Mr aMin - Bulu pendek comel gak?
Halamanku - Could be la... Memang kat bawah2 pokok limau nipis yang rajin berterbangan adalah yg kuning or putih tu. They are always around! Infact, catterpillar ni pun smaller than the usual ones.. Yg butterfly lawa2 selalunya fly high above the plants...
iezah azizam - Kalau cerita gorilla pulak, kita buka fp baru nanti, Layman's Jungle, hehehe


Tuesday, 2-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Cari Benda Tersembunyi IV - Okid Merah

 
 
 
View all 6 photos...
Mari kita cari barang tersembunyi lagi hari ini... Sebelum jumpa dalam gambar besar pertama, jangan scroll kebawah. Huhuhu... Tentu bersusah payah uols yang berminat sukan mencari barang bersembunyi kan, tetapi bagi yang senang give up aka putus asa tu, tentu dah scroll kebawah, macam bebudak PMR/SPM buat latihan Mathematic, terus belek je muka surat belakang tempat jawapan. Adeh la..


x susah kan kalau cuba dan cuba...
Quote:
Pemancing Ikan - Masalahnya yg belum corrupt tu pun nak cari jalan senang. Mereka sepatutnya guna saja jalan yang lurus tu.... Jalan yang orang setuju bukan jalan yang buat orang marah..
iezah azizam - Alaaa... senang sangat ke puzzlenya, hehehehe nanti kita buat yang tiada jawapan...!
*Next time jumpa kat mana2 terus bagitau ye...
Yati - Especially the brick red color tu yang buat mereka extra cantik....
ieda - Salam.... x dapat dipisahkan. Angkat tangan je terus lari pepatung itu...
Halamanku - Aww... jauh lawalah lagi okid dari ixora... tapi color sama la... & rock sign selalu x ingat nak buat, as it is banyak betul bugs lately naik tangan iols tapi, no sign... huhuhu just wait!


Monday, 1-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Light Red - Orchid & Dragonfly

Okid rajin bunga
 
 
View all 6 photos...


June already? Bosan kan kalau ada soalan skema - <name of month> already? Nak jawapan supaya semua sokong.....
iols just realized i love light red in the garden. Bila this light red orchid blooms, then rasa berseri2 garden & garderner's heart flutters seolah2 ada butterflies (or is it dragonflies) berterbangan. Then bila dragon fly light red ni datang, uhh.. ada lah a little wee seri nya... Hehehe
Quote:
Pemancing Ikan - uols ni kan,, Puas iols senget2 kepala cari mana pulok ikan bawalnya... Tapi jumpa lah at last. Maklumlah kan, sembang2 ngan fisherman, nampak ikan je... huhuhu
baning - Alaa... standard 22x75 intermediate lot je, cuma bunga2nya bertambun2... Bugs kan kecik2 je, muat beramai2... Lagi pun mereka bersilih ganti! Hehehe
madamct aka sitione - Hehehe... Spek mata kot...
badangperkasa - Siapa yang menerujakan.... Pokok ke bug... huhuhu
Siti Hawa - Bukan cari kat sini, teka teki nya kat atas...Kat sini clue je.. eekkekek... . Glad uols suka, nanti kita buat banyak2 lagi teka teki bug kuizzzz
Halamanku - See... see your version... The next day iols revisited the taman okid, ingat nak buy another of this okid. Bila bawa balik rumah, lain pulak warnanya. A bit of darker red. & Also bought 7 other anak okid. Crazy iols!... Last picture tu intended nak fokus for a very clear otak tapi yang clearer part is the shoulder, maybe will try another dragonfly... Heheheheh, memang cepat, 2 yrs ago uols mentioned April already, maybe next year it will be, September already lak... huhuhu


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net