Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Daddy's Long Leg Ganu

 
 
 
View all 6 photos...
Last weekend iols pergi ke Kuala Terengganu, tolong adik packing & drive bawa balik all things ke KL.
Since dah ada 1 free day, iols nak ke masjid Kristal, dia bawalah round2 KT ala2 melancong pulak.


Nah bugs kat rumah dia, banyak spider daddy's long leg.. Yang selalu buat sarang kat ceiling rumah tu... Kesian pulak kat mereka bila nak sapu sarang2 tu...
Quote:
Halamanku - Ya la.. sejak berkecimpong dlm career snap bugs ni, iols timbul belas pulak nak murder theyols... huhuhu.
Hahaha... gempak ke kat iols stadium tu, sehingga masuk dalam senarai keputusan penemuan siasatan. uols ni kan... itu baru satu gambar, then, if tengok weols ramai nompat... tentu sah ceiling runtuh akibat ground x stabil... Hahaha
salleh@starbucks - iols suka la uols datang sini... tapi uols x suka ke enam/lapan/dua belas kaki...? Kat sini ramai lah kaki...
baning - Hahaha uols ni... kelakar betul tapi tau x pe, x bagi tau wife ke... kesian...kesian..


Tuesday, 9-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Sarang Some Bugs

On the limau nipis
 
 
View all 6 photos...


Banyak aktiviti pun tempat sama saja kat Garden iols ni ie the pokok limau nipis...huhuhu, ini salah satu, somebody's sarang telor, agaknya... Bila dah zoom sehabis2 besar, dah rupa kueh goyang/loyang pulak rupanya... hehehe..
Quote:
Halamanku - Are u sure? i am not so sure, gambar yg iols google semua nampak dirty je... hehehe yg iols ni looks cleaner not so earthy mcm warna sarang anai2...
Pemancing Ikan - Tah lah nak ngaku pun x kena, ngaku pun x tahu, tapi anak2 toktenun tu amatlah ramai kat garden...
naqib najib - Bukan...bukan.. bukan3, kalau tebuan dah lama iols campak ke longkang..


Monday, 8-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Water Hyacinth - Keladi Bunting

 
 
 
View all 6 photos...


iols beli pokok ni tau, Rm3. Murah.. Tentu yang dudok kat kampong mengeluh tengok orang yang membeli pokok weed kolam ni untuk ditambah sebagai ahli baru dalam garden. Huhuhu, memang x sangka lah, hari itu iols sudah terbeli pokok ini. Tapi... berbaloi, sudah bunga semenjak beli... & berseri2 Layman's Garden.
Quote:
Pemancing Ikan - Kan dah agak ramai terkejut iols beli.. Next time mari, bawa lah sebalidi ye, iols akan hargai sangat....
Halamanku - iols thought memang color dia lite lite purple... uols tertukar ngan the other one kot, tapi this one memang berendam air kosong, huhuhu, tiada baja. Nantilah nak gi cari2 pulak bekas untuk dia ni, masa dia kat sungai Buloh tu memang cantik dalam bekas besar & banyak sedang berbunga. Hehehe, dah minta ngan PI tu sebaldi....
baayah - Tepi sungai banyak kan... tapi sungai KL ni x de pun nak kutip... Kat lombong banyak kot, nanti nak pi cari lombong..
Yati - Hehehe bateri kereta haritu tukar, ingat nak bawak gi jual kat mana2 bengkel kereta sure laku ni. As up to now, gone, kena kebas... huhuhu...
badangperkasa - Itu lah cita2 iols nak tanam dalam pasu besar, kaca ke... Berkenan kat bunganya lah beli nih... Selalukan other flowers kan acidic colors je...


Sunday, 7-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Orchids - Ahli Baru

Dendrobium farmeri
Merah
Wild cat
View all 6 photos...


Orang taman okid tu kata iols x pergi taman okid semenjak 2004. Wow... wow... cepatnya masa.. iols used to frequent the Taman Okid ni dulu2 tu sehingga iols hapal semua nama2 okid species ... Sekarang, baru lah nak timbul balik minat nak menanam okid bila yang merah tu rajin berbunga. Sekarang ni beli anak je, x mahu menyesal kalau mereka mati, jika beli yang mahal2.
Quote:
Pemancing Ikan - Eh... serangga tahu, ahli baru banyak racun dari kedai, huhuhu takut semuanya...
iezah azizam - Of course lah garderner tulin bukan palsu yang mesti mula dari menanam anak2..
Dah x cantik taman okid uols... dulu lebih nyaman & natural, semenjak renovation, bunga2 pun kering & banyak okid2 kat pokok2 besar disitu missing... ishkk3
Halamanku - uols x terasa ke terkena jampi serapah theyols... hehehe, Nasib baik lah anak wild cat yang iols beli itu , rupa2nya sedang belajar berbunga. Dah ada buds. Nanti iols displaykan ye... Tapi rupanya lebih kurang okid rimau je... Not so interesting...


Saturday, 6-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Album Butterfly Park - Non Rama-rama

Mantis Tonggek
Catterpillar Lawa
Tonggek Hijau
View all 12 photos...
Banyak juga sebenarnya non-butterfly available kat Butterfly Park KL tu tapi yang tertarik minat iols adalah yang terpapar.Yang dok dalam kaca seperti zoo tu iols x minat sangat nak snap tapi terupload juga 3 ie belalang besar, bug nenas & scorpion beranak... Hehehe
Quote:
ieda - Salam... kalau uols sukakan bugs, then a must go see place. Boleh dok sampai petang. Else, uols akan nampak binatang yang kena kurung je la..
Yati - Oh... jangan.. jangan tiru pattern catterpillar itu... Gaudy nya....
Pemancing Ikan - Hehehe, x sempat full disknya sebab iols selalu copy ke hd gambar lama2 & then delete dari camera. Musti sentiasa bawa kamera kosong... & battery habis tu pun dah settle, gotten myself another spare..
mr aMin - Pergi ngan Halamanku, tentu lah dapat, dia tunjukkan... Gi ni masa uols pi zoo ramai2 tu..
Halamanku - uols memang dah tahu ke actually those tonggek ones are actually anak stick insects. iols baru tahu( was it selepas menonton cd?!?) Masa snap belum tahu. uols ignore spider sebab fear of them kan...kan... hehehe. Nenas tu uols ingat rasa mcm nenas Sarawak ke.. tah tah masam..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net