Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
The Flat

Puding
Limau nipis
Lengkuas
View all 6 photos...

Sesudah packing & kemas bagai, sebelum bertolak balik ke KL, iol sempat merakamkan beberapa lagi species bugs yang berada dikawasan keliling flat beliau. Ahli penduduk flat tu menanam pelbagai pokok, mangga, limau nipis, jambu, lengkuas dll disedikit kawasan kosong tepi bukit berdekatan flat mereka.
Quote:
Waaaa x de mood jap nak berFB, sebab ter ' Delete All & Ban' Fisherman PI punya komen huhuhu, Camno nak un Done ni?


Sunday, 14-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bunga Rumput Masjid Kristal

 
 
 
View all 5 photos...


Last sekali, bunga rumput kat Masjid Kristal tu sempat juga iols snap & enlarge the flowers.. Masa tu sister dah harass, jom la, jom la... nak lah gi kat lain pulak kan.. iols boleh jawab lagi tu kan, jap la..jap la... Kui kui kui... lawa lah this color tone, merah ke apa ye?
Quote:
Pemancing Ikan - Eh eh eh... baru iols tahu tadi iols dah dapat pahala sebab x petik rumput itu. Nampak tanah tu x penuh lagu rumputnya tu... Kawasan ini belum fully develop lagi pokok2 besar belum ada & rumput pun rongak lagi....
salleharon@starbucks - Hai uols ni... iols ni mana nampak benda kecik2 baik bunga baik insects ke... Jadi, jalan penyelesaiannya camni saja lah - pakai microscope. Huhuhu
fakirminds - Hehehe gambar sindri pun kengkadang x paham....
Yati - Kalau kilat sikit, kita pakat ramai2 gi kutip buboh dalam pasu.... hehehhe
Conan_skywalkeR - Kan..kan..kan..., semua bunga cantik




Saturday, 13-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Milkweed Bugs Masjid Kristal

 
 
 
View all 6 photos...


Ni hah ibubapa yang anak2 dua beradik semalam tu... Mereka berdekatan saja, x ditinggalkan anak2nya itu... x lama lagi, penuh lah dekat Masjid Kristal ni dengan bug yang secorak warna thema dengan warna masjid ini, huhuhu
http://gardenlayman.fotopages.com/?entry=1683766
Lain sikit dengan yang Layman's Garden punya kan, yang masjid ni ada 2 bintik kat belakang.
Quote:
Mohd Azhari Azizan - Yang muka orang tu bug lain kot.. Sebab haritu lihat kat Butterflyfarm KL, bugs lain yang diletak dalam kaca, menyerupai pelbagai bentuk muka orang, ada yg masam, senyum, bermisai bagai hehehe... Serupa topeng orang asli tu ye...
Pemancing Ikan - Hahaha, kita ugut theyols kan, letak gambar dalam internet kang.... Dah ada beberapa kali iols ugut like that kat kawan2... kui kui kui


Friday, 12-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak Bug Besar Sikit

 
 
 
View all 6 photos...


iols masih lagi berada dikawasan rumput Masjid Kristal. Rasa2nya ini adalah anak bug semalam yang sudah besar sikit. Still kira baby sebab wings dia belum fully developed. Cantik kan coraknya. Same tone colors..
Quote:
Pemancing Ikan - Belum lagi uols... yg ni kira remaja... xleh pi ngundi lagi. Tapi lepak kat mall boleh lah sangat, huhuhu
Halamanku - Dah halfway, x payah bawa balik pun sebab the cycle completed masa selepas sembahyang kat Masjid kristal tu saja... x payah wonder anak siapa, nanti iols tunjuk..Actually this's a place newly built, sebab tu masih banyak tanah kosong. Pokok masih kecik. Ada juga Rhu baru nak membesar gak..* kaki nompat2 tu adalah iols & sister tu lah... hehehe & anak stick insect tu iols rasa Sir David yang cakap kat iols...
mummy jam - Pleased to know somebody else appreciate bugs enlarged (beside Halamanku).. Kalu ikut mata kasar, semuanya serupa kan...
meorjay - Betul la.... tapi selalunya mereka datang menyerah diri kat iols:P
grey - xpe..xpe... update 2 bulan sekali tu ok dah tu huahuauhua... lambat laun hilang lah penyakit tu
baning - Hehehe... shoot lah bugs walau pun kamu sampai ke negeri China...


Thursday, 11-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak Bug Ganu

 
 
 
View all 6 photos...


Melawat Pasar Payang tu mesti lah kalau gi Ganu sebab situh je yang ada jual batik songket telor penyu dll. Anak bug ni jumpai kat Padang sebelah Masjid Kristal tempat iols lepak jap sebab kepanasan.. Anak siapa agaknya ye, merah badan. Teringat pernah tengok kat fakirminds dulu. http://fakirminds.fotopages.com/?entry=1478192
Quote:
Pemancing Ikan - Mestilah sentiasa ingat, anak2 kan... hehehe tapi kan nak kata lebih ingat anak2 bugs tu, over lah pulok kan.... Lompat lah tikuh sementara kucin xdok tuh....
Yati - Dok panah... dok.... sejuk jah bawoh pokok nyo tuh.. hehehe...
fakirminds - Ada orang sebut2 ye... hehehe, of course lah bila iols besarkan gambar2 bugs ni, iols musti nak ingat if uols pernah tunjuk x... banyak bug uols x leh nak cam yang mana satu..
* x pe lah sekeping dua pun, jadi lah..., lain kali habak gak tau!
salleharon@starbucks - Mak solat mana boleh tinggal jauh2, kena pi ikut solat sama... Yang kaki 12 sanggup x uols tengok?
Mr aMin - Sebenarnya....., mak nya ada dekat2 tu iols tunjuk esok ye...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net