Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 16-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Red Mosquito

 
 
 
View all 6 photos...


Kalau haritu iols posted a red grasshopper PD, uols refuse to admit, accept, confess.... hehehe.... Today iols show red mosquito Layman's.. Nyamuk ini belum makan darah... masih kurus, bukan sebab makan bunga merah pun....Today uols mesti mengaku, menggangguk & menerima hakikat...
Quote:
Yati - Really? uols pernah nampak... iols nampak sekali ni je. i love gardening tapi mainly the parts bab tanam pokok je, bab maintaining tu payah. x nak start lagi ke with garden uols. Oh orang dokek.. xde niat nak settle down kat kg ka.
baning - Must be.. selalu nya ainmal are opposite human. Male lagi cantik & menggoda.. huhuhu
Halamanku - uools ni mula la tu nak tuduh iols punya garden kat Kilang Cherynobyl la, kilang stabilo la... mula la tu. Kalau aedes yg belang2 buat mangsa jadi merah bintat2, yg buat mangsa jadi belang2 lah kot... i thought so cranefly tapi x recall namanya masa upload tu...
*Lama punya butterfly tag tu, dah pernah keluar...
grey - uols ni memang.... bosan dah ke setiap kali upload ramai yg harus datang memuji2...
mummy jam - hehehe merah cantik kan, tapi iols lebih suka kalau ada yg warna biru..
Pemancing Ikan - Alamak, iols dok hoarding penyokong theyols ke ni.... lets go & serahkan dia kepada yg berwajib... ekkeekee
<< jeff >> - Hehehe.. magic mosquito! x leh comment kat uols sebab comments not allowed...
Yati - xde orang tangan panas so they say... Cuma kena jirus & baja, thats all!


Wednesday, 15-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kepala di Kaki - Dragonfly Legam

 
 
 
View all 6 photos...


Perasan x ada kepala kerengge kat kaki dragonfly legam ni? Hari tu x tunjuk sangat, harini, kita fokus kat kepala di kaki. Kesian dragonfly legam, it was trying to get rid of the kepala tu, tersentak2 kaki pun kepala tu masih melekat. iols ada intention nak tangkap and jadi a good samaritan to get rid of the head, alas, skill menangkap not good as it used to be. Lari away with the head still biting....
Quote:
Pemancing Ikan - Eh eh eh uols ni,x pyh tolong Legam ni pulok... Kalau orang accident tu nak kena tunggu mereka cakap tolong3 ke.. Kita kan, kalau ada org terpelioh sikit pun, patut dah berlari nak pergi tolong... Hehehe.. Dragonfly bukan head hunter tapi hunted head maybe la...
baning - Bukan sisa makanan dia tapi dia nyaris dimakan oleh kerengge tu...... kot..
Halamanku - !!!! i thought so too, mesti dia kena serang ngan kerengge, pastu one manage gigit kaki dia. Mungkin dia dah gigit off the abdomen tapi kepala masih lekat. Tu lah masa jumpa dok terkial2 cuba sentak kepala tu bagi jatuh...Kesian! Adegan2 semuanya takdir je...


Tuesday, 14-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Semut Sejuk

 
 
 
View all 5 photos...


Musim2 hujan ni kadang bug berperangai aneh... Contohnya semut2 ni, kesejukan gamak nya, berpelukan sama sendiri belakang daun. Ada 2 group hari tu. Atau pun mereka tahu, hujan sekejap je tu, then mereka berkumpul tunggu hujan reda kemudian bersurai...
Quote:
Pemancing Ikan - Some people's joke is idiocy to others... hehhe maaf terkasar bahasa Kuat kah semut tu, kuat berpuak ada lah... Senang je iols nak dispersekan mereka, ambil daun letak kat teduh terus bersurai...
Halamanku - Sedang ber group hug ke... Heheheh uols ni macam2 creative thinking. Like rugby style ye.. iols x terpikir langsung tadi. Senang je nak jumpa theyols ni, bila hujan lebat, gi je redah ke semak2 tu, nescaya akan mendapati mereka berdakapan beramai2 ... ooops
<< jeff >> - Lagu ni ka bersatu... x macam berebut tempat paling panas...?
Yati - Thanks. Hope to hear more from uols..
baning - Payahlah uols.. hujan & gelap sikit keadaan..


Monday, 13-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Massive Attack

Akhirnya... lily
Alat2 yg perlu utk lawan
Jirus pasu ngan racun
View all 9 photos...
Ada satu cerita, kalau kita masih kat garden masa magrib, kita tidak akan jumpa jalan balik rumah. Ketika itu, kita akan berjumpa satu makhluk akan ajak kita singgah ke rumahnya. Dan ketika itulah alien itu akan offer kita makan mee. Jika kita 'Bismillahh' sebelum makan, then kita akan nampak rupa mee sebenar adalah seperti dibawah... kuang kuang kuang... (Jenoh pulak hantu tu mengorek ulat2 nak bagi makan kat mangsa)


Lihat saja lah akhirnya lily iols yang kena serangan catterpillar diwaktu hujan turun dulu. asik outstation & abaikan garden, begini lah akibatnya.

Quote:
Pemancing Ikan - Dalam tanah ada bulb, makanan dia, tu lah sampai kena korek keluar dari tanah. Chemical pun garderner apa peduli, theyols yang mula dulu.. Sapa suruh main ngan api... Bug kat kejiranan pun apa peduli... Ulat mati pun... theyols lagi suka... Apa iols merepek ni..
baning - Alamak... kawan2 uols jauh, kalau dekat memang iols bagi free...
iezah azizam - Hehehe.... Bismillah x bila nak makan mee?
Halamanku - Ya la, tuang air racun tu sebab they dah go in deep in the soil. x terpikir pun nak bagi kedai pets. lagi pun x kuasa, nak bawa ulat hanya setengah balang full . Theyols pun mungkin x nak. So biar jadi tanah dalam balang. Bulb lily tu still ok very the nasib baik iols cepat. Sangat nasib baik, tu pun sebab uols mention!
mummy jam - Biar je mati sendiri dalam balang peanut butter tu... x kuasa nak buat project flyaway.. x cukup pokok lily nak supply...
syuhaiza - Kisah benar cerita tu tau... Boleh masuk episod 'Keliwon'


Sunday, 12-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Merry Cricket PD

 
 
 
View all 5 photos...


Merry cricket PD ni x sedih ke uols tengok. Cantik & bergaya gitu. Kalau lah ada banyak nearby garden kita, buleh lah dengar orchestra free malam2.
Habis sudah tangkap leleh punya bugs & flowers dari PD. Tomorrow, again, will be off to PD, meanwhile just enjoy Layman's Garden updates after this. Tah hapa lah dah jadi ngan garden iols. Harapkan musim hujan je garden flourish. Huhuhu...
Quote:
<< jeff >> - One mans noise is anothers man music... huhuhu music to me! Hehehe
:Pemancing Ikan - 2 kali je kot.... Belum cukup pjg tu....
Halamanku - Yang ni ke pulak leleh.. ni ingat dah tunjuk dulu masa iols gi Bukit Belacan, sebab tu lah iols tunjuk weekend je. Tapi ini memang terserempak unsangkable and nasib baik. *x menginap tempat sama... 3 different places.. x dok dah yang budget punya tu, or yg apartment tu..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net