Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak Merry Criket Layman's

Dok menebas anak kayu
Sapa berani naik tangan iols ni
 
View all 7 photos...


Alah..anak kayu yang sangat cepat membesar tu mesti kena tebas, kalau tidak, harus dia yang jadi the main plant. Rupa2nya banyak small bugs residing bawah daun, including this one..
Quote:
Halamanku - Yeee le, asik naik atas tangan uols je, nak gak tunjuk berani bug naik atas tangan. Tapi x nak lah buat peace, tu trademark uols, nanti next time iols buat symbol 'rock' lak... Not sure anak kayu tu pokok yg bunga oren tu, tapi memang tumbuh sendiri... Cannot risiko lah... kalau besar kena upah tebang rm200/pokok...
Pemancing Ikan - Serupa lah ni ngan belalang, kan theyols bersaudara dekat. x pakai baju? No kepak ke, anak belalang pun no kepak!
::: ReActivate ::: - Heheh menebas semak kat backyard, x jauh nak capai kameranya... Ternampak je apa-apa, terus lari masuk ambil.. Menebas lah yang terencat. Kamera is a must bawa kemana2 Cerita cocoon tu, sekali tu je yang dapat peluang jumpa kat garden.
re: Nice to get info from fellow fp sebab iols jarang kemana2, melilau kat garden je. Sekali sekala kursus kat PD.
baning - errk.. yummy? Gulp...


Monday, 20-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Lipas Makan Semut

 
 
 
View all 6 photos...


Siapa yang makan siapa ni. Selalu kan semut yang gonggong lipas bawa lari balik sarang, tapi in this case, lipas pula makan semut. Anything can happen kan... Just kita be ready
Quote:
Pemancing Ikan - Putih ke semut tu, semut gatal tu, x nampak putih langsung...Tapi agaknya lipas nampak mcm tembiaki tu. And.. uols makan kepala jaws ke? Sirip je la kot...
mummy jam - Highly likely lah lapar sangat tu, sampai semut pun nak makan...
Halamanku - uols imaginelah betapa gigihnya iols menunggu di garden tu.. Siap ada bangku kecik untuk duduk. One single move from anybug, caught... Kadang2 masa tiada rezeki tu, lama tunggu.. Mesti kena lah sampai 7-8 biji bekas gigitan nyamuk. Kadang2 iols berbekalkan fumakilla... hehehe
iezah azizam - Adegan yang disenghajakan tu.. tunggu kat bunga janda kaya pink tu, supaya gambar jadi colorful...


Sunday, 19-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Grass/Tree/Leaf Hopper

 
 
 


Kuciwa betul tadi tengah fokus fokus kepada hopper ini yang duduk atas rumput... Tiba2 kamera slip gedebuk jatuh atas dia.. Of course lah x akan jumpa lagi celah2 rumput tu. Dapat lah 3 keping gambar saja . Huhuhu
Quote:
Pemancing Ikan - Kamera tiada apa2 cuma si bug tu lah yg melarikan diri...
ieda ~
Mohd Azhari Azizan - Hehehe kamera tiada lah jatuh setinggi mana sangat. Kan bug dok kat rumput, then bila fokus tu 1 inci je dari bug, so jatuh gedebuk atas rumput kebih kurang 2 in je dari tanah.
azmieibra - Welcome!
Halamanku - Baik kita panggil nama dia Prawnlike hopper, pendek sikit kan.. And ala uols uols ni kan, kan iols fokus prawnlike ni kat rumput, mestilah barely a few inches away from the ground... Then strap tu ada pakai tapi the distance jatuh tu lagi shorter than the length of the strap. Harap uols uols semua dapat membayangkan kejadian sebenar kejatuhan kamera tadi... huhuhu


Saturday, 18-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Typical Layman's Garden - Orchids

 
 
 
View all 5 photos...


Typical lah kan, dari rumpunan pokok keembong purple, keluar bunga okid merah... Then okid kuning pulak keluar dari rumpunan daun lily... hairan kan.. Kalau kat garden pro, haruslah tidak wujud situasi gini... uh uh ...
Quote:
Pemancing Ikan - Lagi meriah ramai2 hanylah kalau mereka berbunga... Kalau tidak, goodbye lah garderner kerjakan.
Yati - Kalau cakap fasal camera details, iols blurr lah amat sangat sebab semua ni guna pakai auto camera kecik je semua ni...
ieda - Salam Kak... Semuanya berada di Layman's Garden. Cantik ka? Ini baru yg tumbuh celah2. Belum lagi yg betul2 sayang... huhuhu
Halamanku - uols real garderner or what... mana boleh suka hati je petik bunga yang ditanam digarden.Esp. orchids. Kalau yg ditanam dinurseries tu boleh.... Tapi this red okid memang menyerikan kan garden... & Rajin bunga! Yg tu memang very light yellow... adaik beradik vanda first orchid uols tu


Friday, 17-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Spider Makan MealyBug

 
 
 
View all 6 photos...


iols pi lah jenguk lagi kat catterpillar yang x menjadi tu kan.... Pilu sungguh. Masih x nak let go kata orang... Saw some sampah like kat hujung kaki cocoon. Must be sarang semut. Then saw this red spider tengah gigit something. Rupa2nya dia tengah gonggong mealy bug. Sebenarnya spider ni tiada kaitan langsung ngan arwah catterpillar ni...
Quote:
bubbles182 - Mestilah spider makan dah digonggong tu... atau mungkin kah dia sedang bermain2..
iezah azizam - Hehehe cantik kan pakai baju merah glemer latest designer
baning - Liar ke spiders, to me theyols lah yang paling senang nak fokus, sampai boleh clear camni..
Halamanku - Heee x nak naik bangunan yang senget cam cocoon ni... gerun lah. iols ada sikit fear of height la. Hahaha ye le mcm spider tok uban janggut putih professor... Spider x akan habis makan mealy bugs yg ample kat garden iols... Agaknya spider ni x larat nak kejar some other food, dia pi cari mangsa yg helpless ...
syuhaiza - Macam baju artis pakai...
Pemancing Ikan - Nama mealy di nobatkan semasa ahli serangga ternampak spider tengah makan kot...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net