Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Homeless Bugs

 
 
 
View all 7 photos...


Kesian theyols, bila dah potong anak kayu tersebut baru lah iols perasan ini rumah mereka. Yang bug oren tu kesaorangan je selalu berkroni. Yang leafhopper tu sedang nak berkeluarga, nak bertelor agaknya. Huhuhu
Quote:
Next Week : Last of the PD Bugs.. Jangan Lupa, Surf On...


Quote:
Pemancing Ikan -Terlajak kata, buruk padahnya, terbabas tebas, x boleh nak buat apa.. Semangat perasaan keseranggaan ni semenjak ber career fp ni lah... hehehe
iezah azizam - Tah lah anak sapa rupa cookies tu.. anak beetle kot...
<< jeff >> - Kan..kan...
badangperkasa - Musti uols semua ni tengah lapar tengok bug pun mcm food....
baning - Apa kata kita cari burung/ayam/itik/angsa & serahkan mereka... x lah membazir bugs kan....
Halamanku - Raspberry yg masam lah kan, kalau yg merah pekat baru manis. Udang? Harus lah uols memang kelaparan... Jom pekena teh tarik!


Saturday, 25-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Belalang & Semut

 
 
 
View all 5 photos...


Melihatkan belalang yang berbulu2 lebat bak mamalia, pengsan terlentang si semut.. Hehehe kejadian terjadi semasa garderner menebas anak kayu kat garden belakang rumah....
Quote:
Halamanku - Hehehe tau x pe, kalau bawa fumakilla, kurang ketemuan bugs nya, semua lari bertempiaran, harus juga ada pengsan seperti semut. Alaa belalang ni nak bulu lebat mcm mana pun, harus juga dimakan kucing iols...
ieda ~ Kalau belalang pun x suka, apalah lagi bugs lain2 yg ada, yang lagi pelik2...
Yati - Cantik ke mcm iron bug gitu.. Ye la kan, sekarang sangat panas pulak musimnya...
baayah - Belum pernah tengok anak belalang? Hehehe..
Mohd Azhari Azizan - Bukan tua kerepot ni, sebaliknya masih anak hingusan... Kepak pun masih kecik lagi tu, baru nak tumbuh...


Friday, 24-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bug Benih Pokok

 
 
Bug
View all 7 photos...


Mesti uols ingat ni benih pokok kan, yang selalu melayang2 kat udara ditiup angin tu. Harus kan , sebab iols pun fikir begitu juga tadi sebelum snap. Then iols nampak dia jalan kehulu kehilir. Bila iols zoomkan, ada kaki tangan rupanya....
Quote:
syuhaiza - jambul ke... Bukan mcm ekor merak.....
Pemancing Ikan - Tang mana pulok cheerleadernya, ekor dia ke mcm pom pom..
Halamanku - Hehehe macam tungsten yang kena kuasa letrik. Yang ni kat daun kari tu, memang betul tengah melenggang lenggok atas bawah ranting, thats how terperasan. Agaknya dah tersesat daripada geng dia tapi x nampak pulak geng anywhere nearby.


Thursday, 23-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Spider Lentik

 
 
 
View all 5 photos...


Lama sungguh x siarkan gambar spider. Semenjak hari tu dua bulan berturut2 tunjuk spiders saja, rasa sindiri segan nak bawa spiders lagi. Tapi yang ni uols mesti tengok, lentik kalahkan penari makyong!
Quote:
Pemancing Ikan - Zaman dulu punya spider kan, orang puji tutup muka... Orang zaman sekarang kata terima kasih..
baning - Biasa2 je spider lentok ni...
iezah azizam - Ulat? macam jenking kot...
SBA - Hehehe, ada yang lagi pelik..
Halamanku - Jewel spider tu yang tajam2 badan macam ketam tu.. Yang ni mungkin Cyclosa kot. Ya la, iols pun lama x visit flickr Red tu, lembab masuk flickr tu yg give up..iols pun bukan reti sangat focus web ni. Hantam saja lah..
::: ReActivate ::: - Actually uols have seen kot all these bugs, cuma bila kita besarkan tu, nampaklah details yg x pernah dilihat. Betul, confirm ni spider, dok atas web tu bug apa lagi. kaki pendek pun kalau ada 8 tetap sah spider.. hehehe
grey - Alaaa malu lah uols ni kamera kecik, tapi pemastautin Jepun tu bagi.. Ini kamera Standard kamera IXUS tu je..


Wednesday, 22-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Black Mosquitolike Bug

 
 
 
View all 6 photos...


Nak bagi tajuk black mosquito tadi, bila kenang2kan memang semua mosquito black, x jadi lah. Jadi iols declare bug ini adalah non mosquito, hanya mosquitolike.... hehehe... suka suka je...
Quote:
Halamanku - uols memang lawak lah, kalau iols jadi drebar pun mesti terharu passengger bagi landmark lagu tu... Agaknya masa bagi direction tu, berangan kat oversea where pokok turn all yellow, red etc. Thick black ka.. Bunyi macam kopi pulak!
Pemancing Ikan - Kita sedang melihat latar depan uols... yg legam tu, bukan yg merengau(!?)
syuhaiza - Semua bug iols ganas suam2 je... Jinak semuanya dah..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net