Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Morning Glory PD

Kembang
Dah kuncup petang.
 
View all 6 photos...
Dah pun Mei. & Cuti gabung ngan weekend lagi, bertambah2 lah kekuatan 'Black Monday' nanti..


Sudah puas mencari cari bugs kat pool, petang iols pergi kat satu bush morning glory liar yang once upon a time i intended to plant like that kat garden layman. Malangnya telah dipotong oleh si grasscutter, mati terus. Haaa... situ banyak bugs.
Quote:
Pemancing Ikan - Good Night xde ke... Sebab cuti2 ni, ramai orang good night walau pun siang2...
Yati - Heheheh betul teory :- semua bunga cantik, tapi ni gak baru nak declare, semua bugs pun cantik...
Halamanku - x lah rajin extra, daily biasa je.. Cuma this long hols x pergi mana2 tu lah banyak masa... Kesian bug ni dianaktirikan dihalamanku...hehehe. Nothing special dia ni kan... Dah lah kecik, susah nak fokus. Memang sah hopper, sebab bila dia lari, jauh dia lompat....


Thursday, 30-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Lynx Gemok PD

 
 
 
View all 6 photos...


Spider lynx gemok ni sedang bertelor & agaknya telor yg nak dikeluarkan dari badannya belum habis lagi kot, thats why still buncit.
Board yang tulis syarat2 kat pool ni kan, iols suka the last one, seolah2 jawapan peperiksaan 'All Of The Above' or 'Semua Di Atas'
baning - Frame yang x disenghajakan tu.. p/s : Niat tu ada tapi x masuk sebab x ramai menceburkan diri, jadi ada sikit segan.
Quote:
Pemancing Ikan - Memang kan... kroni2 suka pilih2 dengan geng2 je kan... Sama setaraf je.. menyampah kan... . Haihhh... uols nak menambah syarat sampai jadi 20 ka... hehehe
Halamanku - Assumptions lah kan, telor masih berada dalam perut... iols pun x tau the actual fact, telor ke spider obese ke... hehehe
uols pi public pool ke? Geli lah sikit nak masuk pools especially yg ramai2 orang... Macam2 imaginasi... huhuhu.. & kena kuak orang baru nampak air...
Yati - Bugs ada everywhere especially kat gardens... Do watch out!
syuhaiza - Ini baru skodeng bertelor... Ada berbagai lagi skodeng... ekekeekk
just_me - Takut kat spiders ke uols ni...


Wednesday, 29-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Leafhopper PD & Spider Too

 
 
 
View all 6 photos...


Aaaahaah... ada leafhopper... Let me see, a belang2 one. Huhuhu dah pernah tunjuk dulu, leafhopper kat lantana bush dulu. Then, sapa lagi kalau bukan spider... Spider dimana? Di mana mana....
Quote:
Pemancing Ikan - Eh eh ... x payah melayukan Port Dickson tu buang masa. Sekarang semua berlumba2 meng BI kan everything, termasuk bahasa sendiri pun dah nak pupus. Cuba gi kat mana2 mall & dengarkan kids bercakap, aristocrat BI tu. Huhuhu
ieda - Tq.. tapi cuba tengok orang lain punya lagi... Lagi bersinar2 terang mata...
baning - Pakai kanta uols... & Cari benda bergerak!
Halamanku - Guardian eh... macam ada tengok satu cerita kat astro baru2 ni tajuknya hapa ye, 'The Golden Compass' ke gitu, everyone ada animal as guardian. Heroine(kid) ni ada memerang, yg tukar2 jap jadi kucing jap terbang. Ishkk3, very creative!
Eh,, sedap lah anak kelapa tu.. Pi lah try. Tanya kedai orang jual kelapa kukur pakai mesin tu, theyols selalu buang je.. xde lah mcm otak sangat, mcm buah bergabus.


Tuesday, 28-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bug Tepi Kolam PD

Lanskap Sebelah Pool
 
 
View all 5 photos...


Daun dwi color ni je lah yang ada selain pokok kelapa oren tadi. Apalah bugs yang boleh didapati dalam bush ini melainkan yang ini, & tidak dapat dikenalpasti samada semut atau wasp.. Dull kan, hitam lusuh je..
Quote:
Halamanku - Why uols ridsectkan semut kat garden or is it inside the house ones? There is this one ubat semut, uols tau x, yang bila kita tabur kat semut, one of them makan & dead. Then kawan bawa balik mayat tu ke sarang, bila others makan mayat & dead, Begitulah ala ala piramid, habis satu colony wiped out!
Hehehe dwi color duri x lah harmful sangat tapi iols pernah kena & irritated jugak lah. Lawa pun x sangat kan...
<< jeff >> - Semut ke pool?


Monday, 27-Apr-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kelapa Oren

 
Fresh Oren
 
View all 6 photos...


Cantik pula bunga & buah kelapa oren ni when you really 'see' it. Fresh je oren nya kan.. iols pergi lah snap bunga pokok ni dekat pool tu setelah ada miscommunication sikit pasal jadual. Bukan banyak pun bugs kat lodjing iols kali ni...
Quote:
Pemancing Ikan - Tah lah cikgu ngan ajaran kali ni suruh, i) Buang rasa ego ii) Menangis iii) Semb. & Zikir dll. Ertinya, sesiapa yg stress tu sedang ber ego! Payah nak paham tu, tinggi ilmu tu..
baning - Hehehehe... nasib2 kena sebiji atas kepala.. Tapi, buahnya kecil saja, bukan saiz kelapa biasa..
Halamanku - Memang banyak kena komen penceramah tu... Cakap pun melalut je... Lagi stress peserta. Huhuhu. Oh i love air kelapa, Tapi iols x plant pun satu batang dua kat garden sebab yg kat rumah mother di kampong pun, nobody want to kait the buah, jatuh tua je... kadang2 air kelapa tua pun iols minum, & love juga the anak kelapa tu, yang tumbuh dalam tempurung dulu sebelum jadi pokok, now what do we call that? Tumbung/Tombong kelapa http://i260.photobucket.com/albums/ii19/srsfeqah/gulai2.jpg?t=1225377495


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net