Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Adik Beradik Nyamuk

 
 
 
View all 5 photos...


Tah insect apa lah yang ni, tapi sebelum snap nampak macam sejenis insect panjang (mcm stick insect) dok bergerak antara dedaun tu, Bila dah zoom baru perasan ada sepasang rupanya...
Quote:
Yati - Kalau uols suka iols lagi suka, ket nogori ni sebab gi kursus seminggu dulu tu, else iols snap bugs from the garden je..
Halamanku - Ohhh uols suka ke bugs yg antara nampak gini.. iols prefer yang lawa shapes & colorful. Memang berbaloi redah semak tapi jangan lupa, iols sangat bimbang akan keluar yg hissing sound tu, sambil dalam hati banyak2 baca2 ....
baning - Theyols ni kan... sebab tu lah berbiak2..
Pemancing Ikan - Alaa uols.. cuba gi redah semak kat sawah padi uols tu sure belanar2.....
mummy jam - Ramai betul kan yg belang2 kaki mcm aedes punya, termasuk butterflies. Tapi ini bukan style aedes!



Tuesday, 5-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kabbo Mas Kuning

 
 
 
View all 7 photos...


Bug ini macam transformasi lady bird menjadi kabbo emas tapi halfway thru. Hehehe.. Jangan percaya sangat apa yang internet tulis, termasuk lah apa yang iols tulis. Tapis tapis lah ye...
Quote:
iezah azizam - Sepupu je dia ngan species ladybird tu..
Pemancing Ikan - Volkswagon to ladybird punya, dia ni Spotted vios kot..
meorjay - Am happier if uols are happy.. 2nd statement tu sangat lah setuju!
naqib najib - Ini bukan ladybird nih, ni Tortise beetle ye murid2 sekalian...
aku aMin - Tan..tan..tan..
ieda ~ Salam...Kan..kan...kan...
<< jeff >> - In our life, if we look hard for anything, we will find them... Sekian kata2 hikmat..
Halamanku - Ya la, ingat kalau iols jadi cikgu lagi baik tapi pada ahli fp je. Tu pun yg mana suka bugs je, takut kan kalau ramai mama-mama floggers datang nanti ramai yang ter- eeew, yeee, eeek geliiii, ulattt ulatttt, semuanya bugs sudah dipanggilnya ulattt, payah juga, lagi stress theyols...
Memang this beetle is much bigger than yg merah/ hijau the othe other day tu...


Monday, 4-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Giant Hopper PD

 
 
 
View all 5 photos...


Hopper mestilah terjumpa di bush morning glory kalau kita cari betul2. This plain green giant hopper adalah lebih beberapa kali ganda besarnya dari yang biasa2 iols dok snap2 tu... Surprise jugalah sebab this one is almost as large as an adult belalang biasa (bukan belalang kunyit)...
Quote:
Pemancing Ikan - Ehhh betul giant tu, tapi antara leafhoppers lah, x kan lah nak tunggu besar dinosaur pulak baru nak panggil giant hopper... Time tu iols pun lariii.. Giant Mart tu kira giant antara kedai runcit. Nak banding ngan Malls lak, kalah lah dia... Giant gergasi tu wujud uols... percaya lah.. hehehe
baning - Tah lah jenis hopper apa sebegini besar! Terperanjat gak seketika.. wish one day i could smell the lavendar in nature... huhuhu
Halamanku - Cantik ke nak buat maskot, iols nampak hopper ni dah mcm rupa katak pisang... Lagi pun maskot PD mesti lah binatang waterbase kan.. sesuai ngan konsep beaches nya..
Saya aMin - Mungkin lah sepupu belalang.. kaki lompat semuanya..


Sunday, 3-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak Kabbo Tajam PD

 
 
 
View all 6 photos...


Selak daun morning glory terserempak dengan anak sapa dok berkumpul ramai2 macam ni. Must be the anak2 kabbo mas yesterday. Nampak saja macam duri tajam tu, tapi tidak lah tajam mana pun, agaknya lah,sebab iols x pegang pun. Eiiish, takut weh nak sentuh these people, gerun juga takut tetiba jari bengkak...
Quote:
Mohd Azhari Azizan - Mak melompat xpe jgn mak cuba panjat dinding. Pernah lihat kawan tu takut
sangat kat tikus & tiada meja nak lompat naik, dia buat cubaan memanjat dinding... uols x lompat ke?
Pemancing Ikan - Mesti pernah nengok mak gulung rambut ni.....
aku aMin - Anak bug je jangan bimbang... Pi semak selak bawah2 daun, pasti ada... hehehe
<< jeff >> - Tq
baning - Nak menakutkan burung uols lah supaya jangan rapat.........
Halamanku - Heee hee x lah melompat or melonjak sangat walau mcm mana excited(am a 'cool' person see), mcm mana situation pun mesti reserve punya... Oooo kat grey's ye dulu, patut rasa familiar sangat tapi x ingat... Tapi dia punya lagi ramai kan... ada masa kan iols browse balik lah archive dia..


Saturday, 2-May-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kabbo Mas PD

 
 
 
View all 8 photos...


Kabbo emas ni ramai lah kat the morning glory bush ini. Tapi cannot get a very clear sebab kursus dah habis petang, by the time sampai kat semak morning glory yang panjat pagar kawat ni, dah dekat sunset, huhuhu...
Quote:
Mohd Azhari Azizan - Eh eh eh ... kalau yg ni baru first time tengok, tentu banyak lagi lah yg uols belum lihat... iols pun.. banyak lagi belum lihat
Yusuf Arifianshah - Thanks
Pemancing Ikan - Image gapo? Image sapo?
Mohd Azhari Azizan - Wahh... habis model kat sini nanti buleh lah iols buat trip tangkap stok setahun tu... hehehe
mknace -
just_me - Hobby? What hobby? BTW telah melawat uols & lawa2 koleksi...Tahniah!
baning - Bukan jewel bug sap drinker tu tapi geng ladybird kot. Nama biasa2 - Tortise Beetle
Halamanku - Memang lah iols rela gi semak dari absorbing sunset tu, especially lagi kalau boleh jumpa pelbagai bugs begini, sunset tu everyday ada...huhuhu. Ye lah, lodjing yg ni ok lah sikit...


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net