Layman's Garden

By: Layman Garderner

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 20-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bromeliads - Cryptanthus zonatus

 
 
 
View all 5 photos...


Back to Layman's Garden everyone, trip pergi Terengganu sudah habis. Kita lihat ahli garden yang terbaharu sudah berbunga, kecik yang amat & white color. Apa ke pelik nama saintefiknya. Semut yang melawat bunga ni pun sama belang2 macam pokok ni...


Friday, 19-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Wasp & Kutu Ganu

 
 
 
View all 6 photos...



Kat pokok jambu ni ada ramai wasp kecik ni, ada juga seekor kutu... then ni saja lah kisah bugs dari negeri Terengganu. iols ada beli telor penyu harga Rm23 sepuloh biji. Jatuh harga Rm2.30 sebiji tu, sama mahal dengan seekor ikan kembong. Bawa balik KL makan sorang2 sebab ahli rumah yang lain tidak mengerti akan keenakkan telor penyu.


Thursday, 18-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Spider Ant-like Ganu

 
 
 
View all 7 photos...


Semut dari kumpulan manakah ini berjalan sorang2, cari makan sorang2 not in the group, lalu kena stalk kat cameraman. Hehehe... rupa2nya si spider yang menyamar jadi semut. Apa ke faedah beliau menyamar tu entahlah,, Nasib x kena halau dek semut sebab beliau makan sorang2..


Wednesday, 17-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Moth Marilyn Monroe

Kat daun limau nipis
Tiada angin pun
 
View all 6 photos...


Ini lah salah satu bug yang datang menyerah diri untuk sessi fotography. Bukan iols yang kejar dia pun. Sedang iols dok shooting lacewing bug's eggs semalam, beliau berterbangan manja dekat2.. Dah lah berpakaian seksi, apalagi...


Tuesday, 16-Jun-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark
Lacewing Bug's Eggs on Puding

 
 
 
View all 6 photos...


Baru lah nampak lacewing eggs dengan mata & kepala sendiri selepas melihatnya kat http://halamanku.fotopages.com/?entry=1861835 and http://halamanku.fotopages.com/?entry=1865939 . Lacewings sebenarnya bertelor tinggi untuk mengkaburi daripada dimakan semut. In this case pulak, this tiny wasp & rakan2 pulak yang telah menjumpainya.. Huhuhu


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net